Op schoolvrije momenten bieden we enkele natuurstages aan en af en toe ook een (namid)dag workshop voor kinderen van 5 tot 12 jaar. In de agenda vind je het overzicht.

 

Even stil staan bij... een voorbij glijdende slak? Samen proeven van verse groenten en kruiden uit de (moes)tuin. Ons bloed eens goed laten stromen. Ontdekken wat uilen eten. Een beestentoren bouwen. Sporen zoeken in het bos. Vol spanning afwachten welke dieren we zullen strikken met onze wildcamera.

 

De natuurstages hebben een educatief maar speels programma. Een mix van ontdekken, leren, spelen, koken en creatief bezig zijn. Zo laten we zien hoe maf en straf de natuur in je onmiddellijke omgeving is. Je voelt dat je deel uitmaakt van een groter (ecologisch) geheel. Dat is gezond en doet deugd! Misschien ontdek je zo diep vanbinnen zelfs een passie voor natuur.

 

We verkennen de onmiddellijke omgeving: natuurgebied de Doode Bemde, de biologische boomgaarden en boerderij van de Appelfabriek in Neerijse, het Meerdaalwoud, de akkerplateaus in Grez-Doiceau, …

We werken zoveel mogelijk met natuurlijke - en recup-materialen en houden de keten graag kort.